Inge Sportfonds ondersteunt 7 evenementen

Inge Sportfonds ondersteunt 7 evenementen

Het Inge Sportfonds ondersteunt 7 evenementen in de eerste helft van 2024. Dit is besloten op de toekenningsvergadering die in november heeft plaatsgevonden. Een forse groei ten opzichte van vorig jaar, iets waar we als Inge Sportfonds enorm trots op zijn. 

De volgende evenementen zullen komend jaar ondersteuning ontvangen. Een overzicht op volgorde van evenementdatum:

Stichting Zeeland Houdt van Schaatsen organiseert een evenement dat plaatsvindt op 9 januari 2024 op de markt van Middelburg. Van 29 november tot 13 januari staat er op de markt van Middelburg een schaatsbaan. Om mensen met een beperking kennis te laten maken met de schaatssport is het mogelijk om 9 januari de ijsbaan op te gaan met een frameschaats. Frameschaatsen is specifiek ontworpen voor kinderen met een fysieke en/of meervoudige beperking.

Volleybal Vereniging Scheldesport zal op 16 maart 2024 een toernooi organiseren ter promotie van Unified Volleybal in Terneuzen. Het toernooi is voor volwassenen met een verstandelijke beperking, die samen met begeleiders van hun woningen een team vormen en samen gaan volleyballen. Een team kan ook bestaan uit sporters en familieleden of vrienden. Het evenement zal plaatsvinden in sporthal de Vliegende Vaart in Terneuzen. Toeschouwers zijn welkom.

SGB Goes, de club waaraan Inge nauw verbonden was, zal op 20 april 2024 in het Omnium te Goes een competitiedag rolstoelhockey organiseren. Teams vanuit het hele land zullen het in verschillende klassen tegen elkaar opnemen. Deze dag zullen er meerdere competities plaatsvinden voor zowel de elektrische én handbewogen rolstoelhockeyers. Spannende wedstrijden zijn gegarandeerd, waarbij het voor publiek zeker de moeite waard is om te komen kijken. 

Manege Paardoes zal op 25 mei 2024 een open dag organiseren die in het thema staat van samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, culturen en niveaus. Het is deze dag mogelijk om kennis te maken met aangepaste paardensport. Bezoekers krijgen de gelegenheid om met paard en wagen te rijden of te ponyrijden, dit speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Rolstoelbasketbal Vereniging Middelburg zal op 29 mei 2024 een familie- en vriendentoernooi organiseren. Sporthal de Sprong in Middelburg zal deze middag het decor zijn voor een middag rolstoelbasketbal. Vrienden en familie van leden worden uitgenodigd om in toernooivorm kennis te maken met rolstoelbasketbal. In 2 poules van ongeveer 6 teams wordt er tegen elkaar gestreden om de winst. Belangrijkste doel van deze dag is om vrienden en familie te laten ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten.

VVV Zeelandia Middelburg organiseert op 22 juni 2024 een dag die in het teken staat van aangepast voetbal. Het doel van het evenement is om kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kennis te laten maken met voetbal en bovenal een geweldig leuke dag vol sportieve activiteiten te laten beleven. Gedurende de dag zullen in verschillende vormen voetbaloefeningen, voetbalwedstrijdjes en andere sport- en spelactiviteiten aangeboden worden volgens een schema. Verschillende Zeeuwse LG/G-teams zullen aan deze dag deelnemen.

Voetbal WHS zal op 22 juni 2024 een 7×7 toernooi organiseren. WHS (Wij Houden Stand) zal gedurende deze dag met regionale ploegen een toernooi spelen. Doel van deze dag is ontspanning en verbinding tussen G-voetballers creëren. Dit toernooi heeft in 2023 ook plaatsgevonden en was zeer succesvol. Doel is om het in 2024 een minimaal zo groot succes te laten worden.

Met zo’n enorme groei van aanvragen wordt de vraag naar donateurs en sponsoren ook steeds groter. Het Inge Sportfonds is voortdurend op zoek naar personen en/of bedrijven die hun naam aan ons willen verbinden. Zo kunnen we ons werk voortzetten en iedereen in Zeeland aan het sporten brengen!