Wie was Inge

Woorden die Inge typeren zijn sociaal, positief, empathisch, sportief en fanatiek. Ondanks dat Inge door een aangeboren afwijking afhankelijk was van een rolstoel, stond ze  positief in het leven. Vele jaren was ze lid van Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB). Zowel als speelster op het veld, als op de achtergrond om sporten voor iedereen mogelijk te maken. 

Naast haar inzet voor de SGB verzorgde ze beeldvorminglessen op middelbaar- en hoger beroeps onderwijs.  Ze liet scholieren ontdekken dat er met een beperking vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie zou denken.  Met het organiseren van rolstoelhockey clinics op marktpleinen van de Zeeuwse gemeenten liet ze mensen kennis maken met parasport en dat dit soms nog zwaarder is dan sommige niet-parasporten.

Vijf jaar lang schreef Inge elke maand portretten van de Vlissingse Helden in de Vlissingse bode. Dit zijn de vrijwilligers van Vrijwilligerspunt Vlissingen. Ze schreef ook verslagen van de Vrijwilligersmarkten en was interviewster bij de uitreiking van de Frans Naereboutprijs.

Met een bijna afgeronde post-HBO studie zou ze in juli 2020 van start gaan als lifestyle coach. Haar doel was om mensen met een beperking te coachen op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning. Dit om mensen meer regie en zelfstandigheid te kunnen geven in het leven, iets wat ze zelf ook nastreefde. 

Dit alles kwam tot stilstand toen Inge op 14 juni 2020 kwam te overlijden ten gevolge van een tragisch verkeersongeval. Middels het Inge Sportfonds, een initiatief van haar naasten, willen we haar gedachtegoed voortzetten om parasport meer bekendheid te geven en alle mensen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sportieve activiteiten.