Medewerkers Inge Sportfonds

Alle medewerkers van het Inge Sportfonds vervullen hun rol zonder enige vorm van (vrijwilligers)vergoeding. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bestuur:

  • Corné de Koning: voorzitter
  • Kris van der Werve: secretaris/ penningmeester
  • Jesse de Rooij: algemeen bestuurslid
  • Carlo Colpaert: algemeen bestuurslid

Vrijwilliger:

  • Soraya de Bruin

Raad van Advies:

  • Michiel Ruiter
  • Tom Caljouw
  • Janneke Haarhuis
  • Annemiek Gernaey-Remeeus
  • Lisa van Wijnen
Team_ISF_0009_Laag 1

Corné de Koning
Ik ben Corné de Koning en paralympisch medaillist van de Paralympische spelen van Tokyo 2020. Als H-hockeyer van het eerste uur was ik onderdeel van de SGB. Vele mensen heb ik zien komen en gaan. De klik met Inge was makkelijk gemaakt, zowel binnen het veld als daar buiten. Binnen de lijnen gebrand op het beste resultaat, daarbuiten stond gezelligheid centraal! Doordat ik andere sportieve doelen ging najagen zagen we elkaar vaak lange tijd niet. Desondanks pikten we de draad weer makkelijk op als we elkaar zagen. Om onderdeel te mogen zijn van deze stichting voelt als een eer. Het Inge Sportfonds wil zich inzetten Zeeuwse Sportevenementen te ondersteunen om mensen met een beperking zo volwaardig mogelijk te laten deelnemen. Voor mij is sport is altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn leven, het gaf me vrijheid en plezier. Als voorzitter van het Inge Sportfonds hoop ik het mogelijk te kunnen maken dat iedereen dit gevoel kan ervaren. 

Team_ISF_0002_Laag 7

Kris van der Werve
“In 2007 leerde ik Inge kennen bij de rolstoelhockey. In het veld waren we een goed team, ik zorgde voor het voorzetje en met een lobje schoot Inge dan zo de bal in de goal. Wat voelde het dan goed om na een high five samen weer terug te rijden naar onze eigen helft. Ook buiten de hockey werden we al snel vriendinnen, we gingen er vaak op uit. Pretpark, dierentuin concert at sea, vakantie, ontelbare etentjes en terrasjes, uren kletsen en dubbel liggen van het lachen, wat mis ik dat enorm! Via het Inge Sportfonds kunnen we het gedachtegoed van Inge levend houden. Ik ben blij dat ik daar als secretaris/penningmeester mijn steentje aan kan bijdragen.”

Team_ISF_0006_Laag 9

Jesse de Rooij
Als oud speler van de SGB en vriend van Inge. Ben ik benaderd door het Inge Sportfonds. Op dit moment ben ik werkzaam binnen de rolstoelhockeyvereniging De SGB in de functie van trainer. Ik heb Inge leren kennen via de rolstoelhockey. Inge was voor mij mijn steun en toeverlaat! Een echt maatje. Ik vind het dan ook een compliment om op deze manier met elkaar het gedachtegoed van Inge voort te zetten. Wij hopen jullie op sportief en sociaal vlak te mogen ondersteunen.

Team_ISF_0000_Laag 10

Carlo Colpaert
Inge heb ik leren kennen bij de module aangepast sporten. Ze was een prachtig mens. Gedreven, enthousiast en een ontwapende levensvreugde. Zelf heb ik slechtziendheid en had ik niet zoveel met rollende sporten. Dat was voor mij een onbekende wereld, die ik ook met andere ogen ben gaan zien. Bij de module aangepast sporten ben ik gastdocent voor goalball. Een unieke teamsport voor en met visueel beperkten. Naast goalball doe ik aan hardlopen en recreatief (toer)fietsen. In 2023 ben ik gevraagd om in het Inge Sportfonds mee te werken. Dankbaar om in de geest van Inge iets te kunnen betekenen voor sporters met een extra uitdaging.

Team_ISF_0005_Laag 5

Michiel Ruiter
Ik ben vanaf 2001 vrijwilliger bij de SGB-Goes. Ik ben trainer en coördinator bij het rolstoelhockey en heb Inge in 2006 ontmoet. Met haar een zeer plezierige en leerzame tijd gehad en ik vind het een eer om een adviserende stem te hebben voor het bestuur van het Inge Sportfonds.

Team_ISF_0007_Laag 3

Tom Caljouw
Ik ben de vader van Inge en ik ben gepensioneerd loods. Inge vertelde me altijd met vol enthousiasme over de rolstoelhockey en hun financiële perikelen als ik terug kwam van een reis. Nu ik niets meer van haar hoor, zet ik me graag in voor het Inge Sportfonds. 

Team_ISF_0004_Laag 6

Janneke Haarhuis
Ik ben Janneke Haarhuis, woon in Koudekerke met mijn man Bas en onze drie jongens. Inge en ik raakte bevriend op de middelbare school. Op de middelbare school had ze een hekel aan gym, vooral omdat er weinig aangepast was voor haar en ze eigenlijk alleen een beetje mee kon doen met tafeltennis. Bij de SGB veranderde dat en kwam de fanatieke sporter in Inge naar boven. Inge paste één vaste dag per week op mijn oudste zoon, al vanaf baby af aan. Ze nam hem ook vaak mee naar de hockey. De jongens, Bas en ik deden deden vaak mee aan het eindtoernooi van de SGB. Lekker samen sporten en gezellig samen afsluiten; altijd een topdag! Hoewel het verdriet om Inge groot is, is het heel fijn om samen met mensen die van haar hielden aan iets positiefs te werken. 

Team_ISF_0001_Laag 8

Annemiek Gernaey-Remeeus
Ik heb Inge leren kennen op het Delta College in Middelburg, zo rond het jaar 2000. Tijdens de introductieweek, bij een potje tafeltennis, werden we vriendinnen. We hebben veel samen gedaan: van avondjes in de kroeg tot samen PSV en Ajax kijken op tv. Inge was altijd zichzelf, sociaal en voor iedereen een luisterend oor. Kortom: de beste vriendin die ik maar kon wensen. We hebben zoveel plezier gehad. Het doet veel pijn dat ze er niet meer is. Goed dat het Inge Sportfonds is opgericht! Zo is Inge toch nog een beetje bij ons. Een fonds dat staat voor wie ze was en de gedachten die ze had: zich inzetten voor mensen met een beperking. Goede voeding en beweging vond ze enorm belangrijk en ook dat mensen met een beperking met veel vertrouwen, zo zelfstandig mogelijk door het leven gaan. Lieve Inge, via dit fonds houden we jouw gedachten levend.  

Team_ISF_0000_Laag 4

Lisa van Wijnen
Inge en ik hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. In de 27 jaar dat we bevriend zijn geweest, hebben we veel samen ondernomen. Mijn mooiste herinnering is de reis naar Australië die we samen hebben gemaakt in 2009. Hoewel het me veel verdriet doet dat ze er niet meer is, voelt het fijn om bij te dragen aan het Inge Sportfonds en zo andere mensen te helpen, net zoals Inge dat graag deed.

Team_ISF_0000_Laag 11

Soraya de Bruin
Ik ben Soraya en doe al ruim 13 jaar aan rolstoel hockey, ik zat samen met Inge in een H- hockey team. Ik heb altijd als keeper op doel gestaan in mijn team waarbij Inge me altijd instructie en tips gaf in het veld of langs de lijn. Inge heeft me veel geholpen. Niet alleen op sportgebied maar ook met de kijk op het leven met een beperking. Of ook wel: welke beperking? Zolang je alles kan, ook al is het iets anders, is er geen sprake van een beperking. Door het Inge Sportfonds hoop ik dit door te geven aan andere mensen.