Golfen met een beperking

Golfen met een beperking

Om iedereen kennis te laten maken met de sport golf, was er op zaterdag 13 mei een speciale clinic onder leiding van PGA professional José Loomans. Dit is een internationaal erkend golfopleider, gespecialiseerd in het lesgeven aan golfers met NAH, MS, Parkinson en amputaties. Er was assistentie van enthousiaste vrijwilligers van de Goese Golf, die allen een medische achtergrond hebben (zoals artsen en fysiotherapeuten). Een event mede tot stand gekomen door een bijdrage vanuit het Inge Sportfonds. 

Golf is voor iedereen, vindt Geert Frommé. De algemeen directeur van de Goese Golf legt ook uit waarom. “Ook de mensen met een beperking kunnen bij ons leren golfen. Dat is ook het mooie van de golfsport. Écht iedereen kan bij ons leren golfen. Je kunt ongeacht het niveau tegen iedereen spelen. Je hebt vooral geduld en doorzettingsvermogen nodig.” Naast dat iedereen dus in staat om op zijn eigen manier lekker te golfen, biedt de balsport voordelen voor alle golfers. Frommé vertelt hierover het volgende: “Je gaat meer bewegen, je bent onder de mensen, in de buitenlucht. Je ziet dat die mensen een leuke middag hebben en gezond bezig zijn.”

Met het programma Focus op Golf geeft PGA professional José Loomans clinics aan mensen met verschillende beperkingen. Haar specialisme is het lesgeven aan mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) MS, Parkinson en amputaties. Met behulp van vrijwilligers met een medische achtergrond (zoals artsen en fysiotherapeuten), werd voor iedereen les op maat gegeven.

 

Jesse de Rooij, aanwezig samen met Michiel Ruiter, was razend enthousiast over de sport! “Het is hartstikke leuk! Ik heb het nog nooit gedaan, maar het is echt een cadeautje om te doen.” Vanuit het Inge Sportfonds zijn we trots een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze geslaagde middag. In de onderstaande video een impressie van deze dag. Dit met dank aan Stichting Hulp Gehandicapten, ook aanwezig op deze middag.