Marsaki nieuwe sponsor Inge Sportfonds

Marsaki nieuwe sponsor Inge Sportfonds

Trots zijn we te mogen melden dat Marsaki onze sponsor wordt voor de eerste helft van 2023. Mede dankzij hun bijdrage zijn we in staat evenementen in Zeeland te kunnen ondersteunen en zo meer mensen met een beperking te laten sporten.  Marsaki is de expert van Zuidwest-Nederland op het gebied van vastgoedmanagement, vastgoedadvies en vastgoedbeheer. 

Het Inge Sportfonds is altijd op zoek naar donateurs. Ook u kunt uw steentje bijdragen. U kunt donateur worden van het Inge Sportfonds voor een vast bedrag per jaar of per eenmalige donatie. Klik op doneer nu, of neem vrijblijvend contact op.

 

rotary

Inge Sportfonds dineert met Rotary Goes-Reimerswaal

Donderdag 9 maart was het Inge Sportfonds, vertegenwoordigd door Corné en Michiel, te gast bij de clubbijeenkomst van Rotary Goes-Reimerswaal in Hotel Restaurant Smits te Wemeldinge. Wekelijks komen de leden hier bijeen voor fundraising voor hun ondersteunde doelen, maar ook een stukje gezelligheid.

Recentelijk heeft Rotary Goes Reimerswaal het Inge Sportfonds een financiële ondersteuning toegezegd, hiervoor zijn we enorm dankbaar. Op deze clubbijeenkomst waren we uitgenodigd om wat meer te mogen vertellen over het Inge Sportfonds; het ontstaan en de motivatie. Maar ook de evenementen die we mogen ondersteunen. Na een informatieve kennismaking onder het genot van een maaltijd heeft voorzitter Corné een korte presentatie gehouden om dit verder toe te lichten.

We zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning en de mogelijkheid om het Inge Sportfonds verder onder de aandacht te brengen.

www.rotary.nl/goesreimerswaal

foto g-voetbal

Voetbalclub WHS

24 juni 2023 –

Voetbalclub WHS uit Sint Annaland organiseert op zaterdag 24 juni 2023 alweer de negende editie van hun WHS G-toernooi. Een toernooi waar sportiviteit, respect en gezelligheid drie heel belangrijke kernwaarden zijn. Ontspanning en verbinding met andere G-teams is het doel van deze middag. Er worden wedstrijden 7×7 gespeeld volgens Amerikaans soccer spelregels waarbij iedereen winnaar is.

Kijk voor meer informatie over het G-team van WHS op www.wijhoudenstand.nl/g-team.

Wat is G-voetbal?

G-voetbal is een vorm van aangepast voetbal bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en geen aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam. Met extra begeleiding of aanpassing kunnen zij ook voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal.

Lees hier meer over G-voetbal.

Foto's Klassering_IMG_40321648496024904_resized

Sportclub Gehandicapten Beveland: e-hockey en h-hockey

3 juni 2023 –

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) organiseert op zaterdag 3 juni 2023 een competitiedag voor handbewogen- en elektrische rolstoelhockey. Teams uit het hele land zullen het in sportcentrum het Omnium in Goes tegen elkaar opnemen in de strijd voor kostbare competitiepunten. Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

Goese golf

Stichting De Goese Golf

13 mei 2023 –

De Goese Golf organiseert regelmatig kennismakingslessen om nieuwe deelnemers te werven. Naast de reguliere kennismakingslessen wil De Goese Golf met hun initiatief ‘Focus op Golf’, golfen voor mensen met een beperking onder de aandacht brengen. De clinic vindt plaats op 13 mei 2023.

Deelnemers krijgen een clinic van een PGA Professional (internationaal erkende golfopleider). Deze zal ondersteund worden door enthousiaste vrijwilligers van De Goese Golf die allemaal een achtergrond in de medische wereld hebben (artsen, fysiotherapeuten).

Kijk voor meer informatie en aanmelden op goesegolf.nl/focus-op-golf.

afbeelding terugblik IM

Terugblik Inge Memorial 30 juni

Eindelijk was het dan zover: op 30 juni 2022 vond de eerste Inge Memorial plaats. Zo’n 70 deelnemers aan dit vriendenrolstoelhockeytoernooi streden voor de winst, maar maakten vooral veel plezier. Het jaarlijkse hockeytoernooi van de SGB, dat vanaf nu de naam Inge Memorial draagt, is dit jaar voor het eerst mede georganiseerd door het Inge Sportfonds.

Ondanks dat het een emotionele en beladen dag was, waren er vooral blije en trotse gezichten. Er werd lekker gehockeyd, in de geest van Inge: met positiviteit en een glimlach van oor tot oor. Voor de sporters en aanhang was deze dag de ideale manier om elkaar wat beter te leren kennen (voor zover dat nog niet het geval was). Maar ook een dag om herinneringen aan Inge op te halen.

Rondom deze dag heeft het Inge Sportfonds in samenwerking met de SGB een bloemzadenactie opgezet. Leden hebben zich ingezet om zoveel mogelijk enveloppen met bloemzaden te verkopen. De actie heeft maar liefst bijna € 525,- opgeleverd.

Ook de pers heeft aandacht besteed aan deze eerste Inge Memorial. Hieronder vindt u enkele medialinks van verslagen over de Inge Memorial.

Het Inge Sportfonds bedankt alle sponsors en iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze Inge Memorial.

thumbnail_Foto's Klassering_IMG_40461648496024905_resized

Sportclub Gehandicapten Beveland: h-hockey

8 oktober 2022 –

Op zaterdag 8 okt 2022 organiseert de afdeling rolstoelhockey van de Sportclub Gehandicapten Beveland de laatste competitiedag H-hockey (in handbewogen rolstoelen) van de zomercompetitie 2022 van de KNHB. Er doen 23 teams mee uit alle delen van het land, uitkomend in verschillende klassen:

  • Overgangsklasse 6 teams
  • Eerste klasse 6 teams, waaronder het 1e team van SGB-Goes
  • Tweede klasse 5 teams
  • Derde klasse 6 teams, waaronder het 2e team van SGB-Goes

Er wordt de gehele dag van 10.30-17.00 uur op 4 velden in het Omnium te Goes gespeeld. Op elk veld kunnen we aan het einde van de dag de definitieve eindstand opmaken.
We hopen voor beide teams van de SGB op een goed resultaat!
Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

SGB_E

Sportclub Gehandicapten Beveland: e-hockey

24 september 2022 –

Op zaterdag 24 sept 2022 organiseert de afdeling rolstoelhockey van de Sportclub Gehandicapten Beveland de laatste competitiedag E-hockey (in elektrische rolstoelen) van de zomercompetitie 2022 van de KNHB. Vijf teams uit de 1e klasse en vier teams uit de 2e klasse spelen van 10.30-17.00 uur op 2 velden in het Omnium te Goes hun wedstrijden.

SGB-Goes komt met 1 team uit in de 2e klasse en gaat proberen de koppositie in deze klasse te behouden: promotie naar de 1e klasse bij deze thuiswedstrijd is dus mogelijk. Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

Afbeelding SPGSD_DSCN1070

Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland

10 september 2022 –

De jaarlijkse Vriendendag, dit jaar op 10 september 2022, is speciaal voor ruiters met andere mogelijkheden. Ruiters met een verstandelijke, lichamelijke, auditieve en/of visuele handicap maar ook ruiters met autisme, ADHD enz. De dag heeft altijd een thema. Dit jaar gaan we voor het thema Flower Power. Met medewerking van heel wat vrijwilligers rijden ruiters een proef of doen mee aan het spel te paard. Na de prijsuitreiking volgt er een show-blok, kosteloos aangeboden door de Zwarte Parels (Friezen Carroussel groep).

De dag sluiten we af met een BBQ voor ruiters en hun familie begeleiders en/of kennissen.

 

afbeelding IM 5-6-2022

Eerste Inge Memorial op 30 juni 2022

De afdeling rolstoelhockey van de SGB sloot het seizoen altijd af met een vriendentoernooi. Sporters nodigden voor het toernooi vrienden en familie uit om mee te komen sporten of aanmoedigen en aansluitend samen te eten. Inge was één van de drijvende krachten achter de club en medeorganisator van het vriendentoernooi. En bovendien een belangrijke sfeermaker!

Al snel na het overlijden van Inge kwam het idee om het vriendentoernooi om te dopen tot de Inge Memorial. De eerste Inge Memorial zou in november 2021 plaatsvinden. Door het hoge aantal coronabesmettingen vonden we het risico te groot en is het evenement afgeblazen.

Dit jaar kan de Inge Memorial gelukkig wel doorgaan en zal dit evenement plaatsvinden op 30 juni 2022. Het Inge Sportfonds is ook aanwezig met een kraam om donateurs te werven en kunnen de bestelde enveloppen van de bloemzadenactie in ontvangst worden genomen.

 

Afbeelding nieuwsbericht Filmpje Inge Sportfonds 30-5-2022

Filmpje Inge Sportfonds

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een filmpje waarin wordt uitgelegd wat het Inge Sportfonds allemaal doet. Op 30 juni 2022, tijdens de Inge memorial in Omnium Goes, zal dit filmpje voor het eerst worden vertoond. Kort daarna zal het filmpje uiteraard ook op deze website en onze socials te zien zijn. Houd deze dus in de gaten!

afbeelding nieuwsbericht bloemzaadactie 23-5-2022

Gezamenlijke bloemzadenactie Inge Sportfonds en SGB

In samenwerking met Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) hebben we een bloemzadenactie opgezet. Leden van de SGB en medewerkers van het Inge Sportfonds proberen zoveel mogelijk enveloppen met bloemzaden te verkopen. Van de opbrengst gaat er 50% naar de SGB en 50% naar het Inge Sportfonds. De enveloppen met zaden zullen zoveel mogelijk worden uitgereikt tijdens de Inge Memorial op 30 juni in Omnium in Goes.

afbeelding toekenning 13-4-2022

Subsidie toegekend aan 3 sportevenementen

Twee keer per jaar wordt door het bestuur beoordeeld of de binnengekomen subsidieaanvragen binnen de doelstelling van het Inge Sportfonds passen en of de aanvragen kunnen worden toegekend. Op 13 april 2022 vond voor het eerst in het bestaan van het Inge Sportfonds zo’n toekenningsmoment plaats. Voor evenementen in de periode 1 juli- 31 december 2022 zijn 3 aanvragen binnengekomen. Gelukkig konden alle aanvragen worden gehonoreerd. Binnenkort kunt u op deze website en in de nieuwsbrief meer lezen over deze evenementen.

Bovenkant