DSC05639

Save the date Inge Memorial 2024

Houd donderdag 20 juni 2024 vast vrij in uw agenda. Tijdens dit vriendenhockeytoernooi van de SGB dat jaarlijks plaatsvindt, wordt voor de winst gestreden, maar vooral ook plezier gemaakt. Sinds 2022 is dit toernooi omgedoopt tot de Inge Memorial en wordt het toernooi mede georganiseerd door het Inge Sportfonds.Donateurs en sponsors, leden van de SGB en vrienden en familie van Inge zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Team_ISF_0000_Laag 10

Even voorstellen: Carlo Colpaert

Inge heb ik leren kennen bij de module aangepast sporten. Ze was een prachtig mens. Gedreven, enthousiast en een ontwapende levensvreugde. Ondanks, of wellicht dankzij, haar gekluisterde leven aan een rolstoel. 

Zelf heb ik slechtziendheid en had ik niet zoveel met rollende sporten. Dat was voor mij een onbekende wereld, die ik ook met andere ogen ben gaan zien.  Bij de module aangepast sporten ben ik gastdocent voor goalball. Een unieke teamsport voor en met visueel beperkten. Voor meer info over Goalball zie goalball.nl. Naast Goalball doe ik aan hardlopen en recreatief (toer)fietsen.

In 2023 ben ik gevraagd om in het Inge Sportfonds mee te werken. Dankbaar om in de geest van Inge iets te kunnen betekenen voor sporters met een extra uitdaging.

Benieuwd wie zich nog meer inzetten voor het Inge Sportfonds? Maak hier kennis met alle medewerkers van het Inge Sportfonds.

logo fietsmysterie breed

Fietsmysterie sponsor Inge Sportfonds

Fietsmysterie Schouwen-Duiveland is onze sponsor voor de eerste helft van 2024. Mede dankzij de bijdrage van deze sponsor zijn we in staat in 2024 Zeeuwse Sportevenementen te ondersteunen en zo meer mensen met een beperking te laten sporten!

Een fietsmysterie is een soort escaperoom maar dan in de buitenlucht. Geschikt voor volwassenen die houden van een uitdaging, fietsen, puzzels en raadsels. Bepakt met een rugzak vol puzzels en raadsels leggen deelnemers op de fiets een route van ruim 20 km af over het mooie Schouwen- Duiveland. Los de puzzels en de raadsels op en ontrafel het (waargebeurde) verhaal.

Meer info of gelijk reserveren? Ga naar www.fietsmysterie.nl.  

281A0705 b

Voetbalvereniging WHS uit Sint Annaland

22 juni 2024 – Voetbalvereniging WHS zal op 22 juni 2024 een 7×7 toernooi organiseren. WHS (Wij Houden Stand) zal gedurende deze dag met regionale ploegen een toernooi spelen. Doel van deze dag is ontspanning en verbinding tussen G-voetballers creëren. Dit toernooi heeft in 2023 ook plaatsgevonden en was zeer succesvol. Doel is om het in 2024 een minimaal zo groot succes te laten worden.

Het evenement is toegankelijk voor sporters met een beperking die (nog) niet lid zijn. Aanmelden is wel noodzakelijk.

Meer informatie

Mail naar info@wijhoudenstand.nl.

foto clinic eerst 3

VVV Zeelandia Middelburg

22 juni 2024 – VVV Zeelandia Middelburg organiseert op 22 juni 2024 een dag die in het teken staat van aangepast voetbal. Het doel van het evenement is om kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kennis te laten maken met voetbal en bovenal een geweldig leuke dag vol sportieve activiteiten te laten beleven. Gedurende de dag zullen in verschillende vormen voetbaloefeningen, voetbalwedstrijdjes en andere sport- en spelactiviteiten aangeboden worden volgens een schema. Verschillende Zeeuwse LG/G-teams zullen aan deze dag deelnemen.

Het evenement is toegankelijk voor sporters met een beperking die (nog) niet lid zijn. Aanmelden is wel noodzakelijk.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij nielsluteijn28@gmail.com of op 06-30341124.

RBVM22

Rolstoelbasketbal Vereniging Middelburg 

29 mei 2024 – Rolstoelbasketbal Vereniging Middelburg zal op 29 mei 2024 een familie- en vriendentoernooi organiseren. Sporthal de Sprong in Middelburg zal deze middag het decor zijn voor een middag rolstoelbasketbal. Vrienden en familie van leden worden uitgenodigd om in toernooivorm kennis te maken met rolstoelbasketbal. In 2 poules van ongeveer 6 teams wordt er tegen elkaar gestreden om de winst. Belangrijkste doel van deze dag is om vrienden en familie te laten ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten.

Meer informatie

Neem contact op met Bas Traas 06-15643880 of bastraas1952@gmail.com of kijk op www.rolstoelbasketbalmiddelburg.nl.

Kopie van Paardoes_diploma_rijden

Manege en kinderboerderij Paardoes in Vlissingen

25 mei 2024 – Manege Paardoes zal op 25 mei 2024 een open dag organiseren die in het thema staat van samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, culturen en niveaus. Het is deze dag mogelijk om kennis te maken met aangepaste paardensport. Bezoekers krijgen de gelegenheid om met paard en wagen te rijden of te ponyrijden, dit speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Meer informatie

https://www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/manege-en-kinderboerderij-paardoes-in-vlissingen

image2

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB): e-hockey en h-hockey

20 april 2024 – Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB), de club waaraan Inge nauw verbonden was, zal op 20 april 2024 in het Omnium te Goes een competitiedag rolstoelhockey organiseren. Teams vanuit het hele land zullen het in verschillende klassen tegen elkaar opnemen. Deze dag zullen er meerdere competities plaatsvinden voor zowel de elektrische én handbewogen rolstoelhockeyers. Zowel jeugd als volwassenen zullen deelnemen.

Spannende wedstrijden zijn gegarandeerd, waarbij het voor publiek zeker de moeite waard is om te komen kijken. 

Meer informatie

sgbeveland.nl

IMG-20220611-WA0020

Volleybal Vereniging Scheldesport uit Terneuzen

16 maart 2024 – Volleybal Vereniging Scheldesport organiseert op 16 maart 2024 een toernooi ter promotie van Unified Volleybal in Terneuzen. Het toernooi is voor volwassenen met een verstandelijke beperking, die samen met begeleiders van hun woningen een team vormen en samen gaan volleyballen. Een team kan ook bestaan uit sporters en familieleden of vrienden. Het evenement zal plaatsvinden in sporthal de Vliegende Vaart in Terneuzen. Toeschouwers zijn welkom.

Meer informatie

Informatie is te verkrijgen bij Ans Snelders tel. nr. 0640071654. Mailadres: asnelders@zeelandnet.nl. Of via www.vvscheldesport.nl

IMG_8105

Stichting Zeeland Houdt van Schaatsen

9 januari 2024 – Stichting Zeeland Houdt van Schaatsen organiseert een evenement dat plaatsvindt op 9 januari 2024 op de markt van Middelburg. Van 29 november tot 13 januari staat er op de Markt in Middelburg een schaatsbaan. Om mensen met een beperking kennis te laten maken met de schaatssport is het mogelijk om 9 januari de ijsbaan op te gaan met een frameschaats. Frameschaatsen is specifiek ontworpen voor kinderen met een fysieke en/of meervoudige beperking.

Meer informatie

ijsbaanmiddelburg.nl of info@zeelandhoudtvanschaatsen.nl

cropped-Logo_Inge_Sportfonds-1.png

Inge Sportfonds ondersteunt 7 evenementen

Het Inge Sportfonds ondersteunt 7 evenementen in de eerste helft van 2024. Dit is besloten op de toekenningsvergadering die in november heeft plaatsgevonden. Een forse groei ten opzichte van vorig jaar, iets waar we als Inge Sportfonds enorm trots op zijn. 

De volgende evenementen zullen komend jaar ondersteuning ontvangen. Een overzicht op volgorde van evenementdatum:

Stichting Zeeland Houdt van Schaatsen organiseert een evenement dat plaatsvindt op 9 januari 2024 op de markt van Middelburg. Van 29 november tot 13 januari staat er op de markt van Middelburg een schaatsbaan. Om mensen met een beperking kennis te laten maken met de schaatssport is het mogelijk om 9 januari de ijsbaan op te gaan met een frameschaats. Frameschaatsen is specifiek ontworpen voor kinderen met een fysieke en/of meervoudige beperking.

Volleybal Vereniging Scheldesport zal op 16 maart 2024 een toernooi organiseren ter promotie van Unified Volleybal in Terneuzen. Het toernooi is voor volwassenen met een verstandelijke beperking, die samen met begeleiders van hun woningen een team vormen en samen gaan volleyballen. Een team kan ook bestaan uit sporters en familieleden of vrienden. Het evenement zal plaatsvinden in sporthal de Vliegende Vaart in Terneuzen. Toeschouwers zijn welkom.

SGB Goes, de club waaraan Inge nauw verbonden was, zal op 20 april 2024 in het Omnium te Goes een competitiedag rolstoelhockey organiseren. Teams vanuit het hele land zullen het in verschillende klassen tegen elkaar opnemen. Deze dag zullen er meerdere competities plaatsvinden voor zowel de elektrische én handbewogen rolstoelhockeyers. Spannende wedstrijden zijn gegarandeerd, waarbij het voor publiek zeker de moeite waard is om te komen kijken. 

Manege Paardoes zal op 25 mei 2024 een open dag organiseren die in het thema staat van samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden, culturen en niveaus. Het is deze dag mogelijk om kennis te maken met aangepaste paardensport. Bezoekers krijgen de gelegenheid om met paard en wagen te rijden of te ponyrijden, dit speciaal voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Rolstoelbasketbal Vereniging Middelburg zal op 29 mei 2024 een familie- en vriendentoernooi organiseren. Sporthal de Sprong in Middelburg zal deze middag het decor zijn voor een middag rolstoelbasketbal. Vrienden en familie van leden worden uitgenodigd om in toernooivorm kennis te maken met rolstoelbasketbal. In 2 poules van ongeveer 6 teams wordt er tegen elkaar gestreden om de winst. Belangrijkste doel van deze dag is om vrienden en familie te laten ervaren hoe het is om in een rolstoel te sporten.

VVV Zeelandia Middelburg organiseert op 22 juni 2024 een dag die in het teken staat van aangepast voetbal. Het doel van het evenement is om kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking kennis te laten maken met voetbal en bovenal een geweldig leuke dag vol sportieve activiteiten te laten beleven. Gedurende de dag zullen in verschillende vormen voetbaloefeningen, voetbalwedstrijdjes en andere sport- en spelactiviteiten aangeboden worden volgens een schema. Verschillende Zeeuwse LG/G-teams zullen aan deze dag deelnemen.

Voetbal WHS zal op 22 juni 2024 een 7×7 toernooi organiseren. WHS (Wij Houden Stand) zal gedurende deze dag met regionale ploegen een toernooi spelen. Doel van deze dag is ontspanning en verbinding tussen G-voetballers creëren. Dit toernooi heeft in 2023 ook plaatsgevonden en was zeer succesvol. Doel is om het in 2024 een minimaal zo groot succes te laten worden.

Met zo’n enorme groei van aanvragen wordt de vraag naar donateurs en sponsoren ook steeds groter. Het Inge Sportfonds is voortdurend op zoek naar personen en/of bedrijven die hun naam aan ons willen verbinden. Zo kunnen we ons werk voortzetten en iedereen in Zeeland aan het sporten brengen!

DSC05588

Inge Sportfonds houdt succesvolle 2e Inge Memorial

Donderdag 13 juli heeft het Inge Sportfonds haar 2e Inge Memorial gehouden in het Onmium te Goes. De Inge Memorial wordt georganiseerd door het Inge Sportfonds en de Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB).

De SGB sluit het seizoen altijd af met een vriendentoernooi. Sporters nodigen voor het toernooi vrienden en familie uit om mee te komen sporten of aanmoedigen en aansluitend samen te eten. Al snel na het overlijden van Inge kwam het idee om de dag om te dopen tot de Inge Memorial. 

In 9 teams van ongeveer 6-8 personen, verdeeld over 3 poules, namen de teams het tegen elkaar op. Winnaars van de poules namen het vervolgens tegen elkaar op om uiteindelijk op een top 9 uit te komen. 

Naast leden van de SGB hockey en hun familie/vrienden was er ook een team gastdocenten van de Module Aangepaste Sport aanwezig. Ook waren de sponsoren uitgenodigd om aanwezig te zijn en een indruk te krijgen waar het Inge Sportfonds voor staat. 

Naast dat er tegen elkaar gestreden werd op het veld was er ook een prijsvraag aanwezig. Alle deelnemers mochten raden hoeveel knikkers er in een grote glazen pot zaten. De persoon die dit aantal wist te raden, of het meest dichtbij zat, won een gratis consumptie aan de bar! 

Afsluitend was er een gezamenlijk buffet waar iedereen aan mocht deelnemen. Een goed verzorgd buffet bestaande uit verschillende gerechten als nasi, friet, sate en salades met als afsluiter een ijsje. Een geslaagd evenement waarbij we nu alweer uitkijken naar de 3e editie volgend jaar!

Inge Memorail in het regionale nieuws:

[WereldRegio] https://www.wereldregio.nl/nieuws/sport/40627/inge-sportfonds-en-sgb-organiseren-tweede-inge-memorial

[Bevelandse Bode] https://www.internetbode.nl/beveland/393761/inge-sportfonds-en-sgb-organiseren-tweede-inge-memorial-in-om

Het Inge Sportfonds bedankt alle sponsors en iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze Inge Memorial.

Een korte impressie met foto’s:

 

 

SGB H

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB): e-hockey en h-hockey

9 december 2023 –

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) organiseert op zaterdag 9 december 2023 een competitiedag voor handbewogen- en elektrische rolstoelhockey. 12 teams uit het hele land zullen het in sportcentrum het Omnium in Goes tegen elkaar opnemen in de strijd voor een goede klassering.

Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

Het evenement begint om 10.00 uur en is afgelopen om 17.00 uur. Publiek is van harte welkom. 

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij Michiel Ruiter, te bereiken per mail: aafchiel@zeelandnet.nl of telefonisch: 06-14128713.

SPGSD

Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland

9 september 2023 

De jaarlijkse Vriendendag, dit jaar op 9 september 2023, is speciaal voor ruiters met andere mogelijkheden in de leeftijd tussen de 8 en de 68 jaar. Ruiters met een verstandelijke, lichamelijke, auditieve en/of visuele handicap maar ook ruiters met autisme, ADHD enz. 

De dag gaat van start om 12.30 uur en vanaf dit tijdstip zullen er proeven worden gereden. Rond 15.00 uur volgt hiervan de prijsuitreiking, gevolgd door een show die gegeven wordt door de Zwarte Parels en het Voltigeteam van de Manege. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Dit jaar is dit in de vorm van Foodtrucks. Dit programmaonderdeel is alleen voor de ruiters, hun familie/begeleiders en de vrijwilligers. 

Het evenement vindt plaats bij Manege Balans, Zuid Langeweg 2A, 4315 PH in Dreischor. Publiek is welkom en mensen die nog geen lid zijn, zijn welkom om deel te nemen aan  dit evenement. Hiervoor dien je je wel aan te melden. Dit kan via lessen@manegebalans.nl of telefonisch op 0111-481968.

Kijk voor meer informatie over Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland op spgsd.manegebalans.nl.

Paardoes

Manege en kinderboerderij Paardoes

7 augustus 2023 – In de week van 7 t/m 12 augustus organiseert Manege en Kinderboerderij Paardoes uit Vlissingen een ‘paardrijweek’, voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Doordeweeks en op zaterdagochtend vinden er lessen plaats. Tijdens de lessen zullen de ca. 120 ruiters worden beoordeeld door een vakkundige jury en hierna krijgen ze hun diploma en een medaille.

Mensen die (nog) geen lid zijn van de vereniging kunnen ook komen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ook publiek is van harte welkom. 

Het evenement vindt plaats aan de Bosweg 8, 4383 TV in Vlissingen.

Voor meer info kunt u terecht op https://www.sheerenloo.nl/in-de-buurt/manege-en-kinderboerderij-paardoes-in-vlissingen of op de Facebookpagina van Manege en Kinderboerderij Paardoes.

Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 06-82547380 of per mail: paardoes@sheerenloo.nl

SV_Walcheren

Voetbalclub S.V. Walcheren

1 juli 2023 – Zaterdag 1 juli organiseert S.V. Walcheren hun jaarlijkse familiedag. ’s Morgens vindt er een toernooi plaats waarbij de jeugdleden tegen familie spelen. ’s Middags is er een toernooi voor de 16+. Hierbij zullen ook de G-voetballers deelnemen. Verder zullen er ook meerdere side-events plaatsvinden ter promotie van G-voetbal.

Het evenement vindt plaats op de Olympiaweg 9 in Vlissingen. Het gaat van start vanaf 9.00 uur en zal de hele dag doorgaan tot ’s avonds 20.00 uur. 

Er is publiek welkom. Ook spelers die nog niet lid zijn kunnen meedoen. Zij dienen zich wel aan te melden. 

Meer informatie over de vereniging is te vinden op de website: www.svwalcheren.nl en de Facebook pagina 

Focus op Golf

Golfen met een beperking

Om iedereen kennis te laten maken met de sport golf, was er op zaterdag 13 mei een speciale clinic onder leiding van PGA professional José Loomans. Dit is een internationaal erkend golfopleider, gespecialiseerd in het lesgeven aan golfers met NAH, MS, Parkinson en amputaties. Er was assistentie van enthousiaste vrijwilligers van de Goese Golf, die allen een medische achtergrond hebben (zoals artsen en fysiotherapeuten). Een event mede tot stand gekomen door een bijdrage vanuit het Inge Sportfonds. 

Golf is voor iedereen, vindt Geert Frommé. De algemeen directeur van de Goese Golf legt ook uit waarom. “Ook de mensen met een beperking kunnen bij ons leren golfen. Dat is ook het mooie van de golfsport. Écht iedereen kan bij ons leren golfen. Je kunt ongeacht het niveau tegen iedereen spelen. Je hebt vooral geduld en doorzettingsvermogen nodig.” Naast dat iedereen dus in staat om op zijn eigen manier lekker te golfen, biedt de balsport voordelen voor alle golfers. Frommé vertelt hierover het volgende: “Je gaat meer bewegen, je bent onder de mensen, in de buitenlucht. Je ziet dat die mensen een leuke middag hebben en gezond bezig zijn.”

Met het programma Focus op Golf geeft PGA professional José Loomans clinics aan mensen met verschillende beperkingen. Haar specialisme is het lesgeven aan mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) MS, Parkinson en amputaties. Met behulp van vrijwilligers met een medische achtergrond (zoals artsen en fysiotherapeuten), werd voor iedereen les op maat gegeven.

 

Jesse de Rooij, aanwezig samen met Michiel Ruiter, was razend enthousiast over de sport! “Het is hartstikke leuk! Ik heb het nog nooit gedaan, maar het is echt een cadeautje om te doen.” Vanuit het Inge Sportfonds zijn we trots een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze geslaagde middag. In de onderstaande video een impressie van deze dag. Dit met dank aan Stichting Hulp Gehandicapten, ook aanwezig op deze middag.

Afb086

Aanvraagperiode subsidie verruimd

Om clubs langer de gelegenheid te geven een aanvraag in te dienen voor subsidie van het Inge Sportfonds, heeft het bestuur op 11 april jl. besloten de inschrijftermijn met anderhalve maand te verruimen.

Voor de eerstvolgende subsidieronde betekent dit concreet dat tot 15 november 2023 subsidie kan worden aangevraagd voor evenementen die plaatsvinden in de periode 1 januari – 30 juni 2024.

Kijk voor meer informatie naar ingesportfonds.nl/bijdrage-aanvragen.

Marsaki logo

Marsaki nieuwe sponsor Inge Sportfonds

Trots zijn we te mogen melden dat Marsaki onze sponsor wordt voor de eerste helft van 2023. Mede dankzij hun bijdrage zijn we in staat evenementen in Zeeland te kunnen ondersteunen en zo meer mensen met een beperking te laten sporten.  Marsaki is de expert van Zuidwest-Nederland op het gebied van vastgoedmanagement, vastgoedadvies en vastgoedbeheer. 

Het Inge Sportfonds is altijd op zoek naar donateurs. Ook u kunt uw steentje bijdragen. U kunt donateur worden van het Inge Sportfonds voor een vast bedrag per jaar of per eenmalige donatie. Klik op doneer nu, of neem vrijblijvend contact op.

 

rotary

Inge Sportfonds dineert met Rotary Goes-Reimerswaal

Donderdag 9 maart was het Inge Sportfonds, vertegenwoordigd door Corné en Michiel, te gast bij de clubbijeenkomst van Rotary Goes-Reimerswaal in Hotel Restaurant Smits te Wemeldinge. Wekelijks komen de leden hier bijeen voor fundraising voor hun ondersteunde doelen, maar ook een stukje gezelligheid.

Recentelijk heeft Rotary Goes Reimerswaal het Inge Sportfonds een financiële ondersteuning toegezegd, hiervoor zijn we enorm dankbaar. Op deze clubbijeenkomst waren we uitgenodigd om wat meer te mogen vertellen over het Inge Sportfonds; het ontstaan en de motivatie. Maar ook de evenementen die we mogen ondersteunen. Na een informatieve kennismaking onder het genot van een maaltijd heeft voorzitter Corné een korte presentatie gehouden om dit verder toe te lichten.

We zijn zeer dankbaar voor de ondersteuning en de mogelijkheid om het Inge Sportfonds verder onder de aandacht te brengen.

www.rotary.nl/goesreimerswaal

foto g-voetbal

Voetbalclub WHS

24 juni 2023 –

Voetbalclub WHS uit Sint Annaland organiseert op zaterdag 24 juni 2023 alweer de negende editie van hun WHS G-toernooi. Een toernooi waar sportiviteit, respect en gezelligheid drie heel belangrijke kernwaarden zijn. Ontspanning en verbinding met andere G-teams is het doel van deze middag. Er worden wedstrijden 7×7 gespeeld volgens Amerikaans soccer spelregels waarbij iedereen winnaar is.

Kijk voor meer informatie over het G-team van WHS op www.wijhoudenstand.nl/g-team.

Wat is G-voetbal?

G-voetbal is een vorm van aangepast voetbal bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en geen aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam. Met extra begeleiding of aanpassing kunnen zij ook voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal.

Lees hier meer over G-voetbal.

Foto's Klassering_IMG_40321648496024904_resized

Sportclub Gehandicapten Beveland: e-hockey en h-hockey

3 juni 2023 –

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) organiseert op zaterdag 3 juni 2023 een competitiedag voor handbewogen- en elektrische rolstoelhockey. Teams uit het hele land zullen het in sportcentrum het Omnium in Goes tegen elkaar opnemen in de strijd voor kostbare competitiepunten. Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

Goese golf

Stichting De Goese Golf

13 mei 2023 –

De Goese Golf organiseert regelmatig kennismakingslessen om nieuwe deelnemers te werven. Naast de reguliere kennismakingslessen wil De Goese Golf met hun initiatief ‘Focus op Golf’, golfen voor mensen met een beperking onder de aandacht brengen. De clinic vindt plaats op 13 mei 2023.

Deelnemers krijgen een clinic van een PGA Professional (internationaal erkende golfopleider). Deze zal ondersteund worden door enthousiaste vrijwilligers van De Goese Golf die allemaal een achtergrond in de medische wereld hebben (artsen, fysiotherapeuten).

Kijk voor meer informatie en aanmelden op goesegolf.nl/focus-op-golf.

afbeelding terugblik IM

Terugblik Inge Memorial 30 juni

Eindelijk was het dan zover: op 30 juni 2022 vond de eerste Inge Memorial plaats. Zo’n 70 deelnemers aan dit vriendenrolstoelhockeytoernooi streden voor de winst, maar maakten vooral veel plezier. Het jaarlijkse hockeytoernooi van de SGB, dat vanaf nu de naam Inge Memorial draagt, is dit jaar voor het eerst mede georganiseerd door het Inge Sportfonds.

Ondanks dat het een emotionele en beladen dag was, waren er vooral blije en trotse gezichten. Er werd lekker gehockeyd, in de geest van Inge: met positiviteit en een glimlach van oor tot oor. Voor de sporters en aanhang was deze dag de ideale manier om elkaar wat beter te leren kennen (voor zover dat nog niet het geval was). Maar ook een dag om herinneringen aan Inge op te halen.

Rondom deze dag heeft het Inge Sportfonds in samenwerking met de SGB een bloemzadenactie opgezet. Leden hebben zich ingezet om zoveel mogelijk enveloppen met bloemzaden te verkopen. De actie heeft maar liefst bijna € 525,- opgeleverd.

Ook de pers heeft aandacht besteed aan deze eerste Inge Memorial. Hieronder vindt u enkele medialinks van verslagen over de Inge Memorial.

Het Inge Sportfonds bedankt alle sponsors en iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze Inge Memorial.

thumbnail_Foto's Klassering_IMG_40461648496024905_resized

Sportclub Gehandicapten Beveland: h-hockey

8 oktober 2022 –

Op zaterdag 8 okt 2022 organiseert de afdeling rolstoelhockey van de Sportclub Gehandicapten Beveland de laatste competitiedag H-hockey (in handbewogen rolstoelen) van de zomercompetitie 2022 van de KNHB. Er doen 23 teams mee uit alle delen van het land, uitkomend in verschillende klassen:

  • Overgangsklasse 6 teams
  • Eerste klasse 6 teams, waaronder het 1e team van SGB-Goes
  • Tweede klasse 5 teams
  • Derde klasse 6 teams, waaronder het 2e team van SGB-Goes

Er wordt de gehele dag van 10.30-17.00 uur op 4 velden in het Omnium te Goes gespeeld. Op elk veld kunnen we aan het einde van de dag de definitieve eindstand opmaken.
We hopen voor beide teams van de SGB op een goed resultaat!
Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Mede dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

SGB_E

Sportclub Gehandicapten Beveland: e-hockey

24 september 2022 –

Op zaterdag 24 sept 2022 organiseert de afdeling rolstoelhockey van de Sportclub Gehandicapten Beveland de laatste competitiedag E-hockey (in elektrische rolstoelen) van de zomercompetitie 2022 van de KNHB. Vijf teams uit de 1e klasse en vier teams uit de 2e klasse spelen van 10.30-17.00 uur op 2 velden in het Omnium te Goes hun wedstrijden.

SGB-Goes komt met 1 team uit in de 2e klasse en gaat proberen de koppositie in deze klasse te behouden: promotie naar de 1e klasse bij deze thuiswedstrijd is dus mogelijk. Veel vrijwilligers van de organiserende vereniging maken deze dag mogelijk en ook de EHBO zal de gehele dag aanwezig zijn. Dankzij de financiële ondersteuning van het Inge Sportfonds kunnen zaalhuur, EHBO en consumpties voor vrijwilligers en scheidsrechters betaald worden.

Afbeelding SPGSD_DSCN1070

Stichting Paardrijden Gehandicapten Schouwen-Duiveland

10 september 2022 –

De jaarlijkse Vriendendag, dit jaar op 10 september 2022, is speciaal voor ruiters met andere mogelijkheden. Ruiters met een verstandelijke, lichamelijke, auditieve en/of visuele handicap maar ook ruiters met autisme, ADHD enz. De dag heeft altijd een thema. Dit jaar gaan we voor het thema Flower Power. Met medewerking van heel wat vrijwilligers rijden ruiters een proef of doen mee aan het spel te paard. Na de prijsuitreiking volgt er een show-blok, kosteloos aangeboden door de Zwarte Parels (Friezen Carroussel groep).

De dag sluiten we af met een BBQ voor ruiters en hun familie begeleiders en/of kennissen.

 

afbeelding IM 5-6-2022

Eerste Inge Memorial op 30 juni 2022

De afdeling rolstoelhockey van de SGB sloot het seizoen altijd af met een vriendentoernooi. Sporters nodigden voor het toernooi vrienden en familie uit om mee te komen sporten of aanmoedigen en aansluitend samen te eten. Inge was één van de drijvende krachten achter de club en medeorganisator van het vriendentoernooi. En bovendien een belangrijke sfeermaker!

Al snel na het overlijden van Inge kwam het idee om het vriendentoernooi om te dopen tot de Inge Memorial. De eerste Inge Memorial zou in november 2021 plaatsvinden. Door het hoge aantal coronabesmettingen vonden we het risico te groot en is het evenement afgeblazen.

Dit jaar kan de Inge Memorial gelukkig wel doorgaan en zal dit evenement plaatsvinden op 30 juni 2022. Het Inge Sportfonds is ook aanwezig met een kraam om donateurs te werven en kunnen de bestelde enveloppen van de bloemzadenactie in ontvangst worden genomen.

 

Afbeelding nieuwsbericht Filmpje Inge Sportfonds 30-5-2022

Filmpje Inge Sportfonds

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een filmpje waarin wordt uitgelegd wat het Inge Sportfonds allemaal doet. Op 30 juni 2022, tijdens de Inge memorial in Omnium Goes, zal dit filmpje voor het eerst worden vertoond. Kort daarna zal het filmpje uiteraard ook op deze website en onze socials te zien zijn. Houd deze dus in de gaten!

afbeelding nieuwsbericht bloemzaadactie 23-5-2022

Gezamenlijke bloemzadenactie Inge Sportfonds en SGB

In samenwerking met Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) hebben we een bloemzadenactie opgezet. Leden van de SGB en medewerkers van het Inge Sportfonds proberen zoveel mogelijk enveloppen met bloemzaden te verkopen. Van de opbrengst gaat er 50% naar de SGB en 50% naar het Inge Sportfonds. De enveloppen met zaden zullen zoveel mogelijk worden uitgereikt tijdens de Inge Memorial op 30 juni in Omnium in Goes.

afbeelding toekenning 13-4-2022

Subsidie toegekend aan 3 sportevenementen

Twee keer per jaar wordt door het bestuur beoordeeld of de binnengekomen subsidieaanvragen binnen de doelstelling van het Inge Sportfonds passen en of de aanvragen kunnen worden toegekend. Op 13 april 2022 vond voor het eerst in het bestaan van het Inge Sportfonds zo’n toekenningsmoment plaats. Voor evenementen in de periode 1 juli- 31 december 2022 zijn 3 aanvragen binnengekomen. Gelukkig konden alle aanvragen worden gehonoreerd. Binnenkort kunt u op deze website en in de nieuwsbrief meer lezen over deze evenementen.

Bovenkant