Over ons

Het Inge Sportfonds is opgericht ter nagedachtenis aan Inge Caljouw. Inge was altijd bezig met gezond leven, bewegen en sporten. Zowel als sporter en in het bestuur was Inge vele jaren betrokken bij de rolstoelhockeyclub de SGB in Goes.
Inge vond het belangrijk dat iedereen ongeacht zijn/haar beperking kan sporten, hier heeft zij zich altijd voor ingezet.
Nu zetten we haar gedachtegoed voort via het Inge Sportfonds.

Het bestuur bestaat uit (ex) rolstoelsporters:
Matthijs Mol: voorzitter
Kris van der Werve: secretaris/ penningmeester
Jesse de Rooij: algemeen bestuurslid
Soraya de Bruin: algemeen bestuurslid

Raad van Advies
Michiel Ruiter
Tom Caljouw; Adviseur van de stichting

Het bestuur stelt zich voor

Matthijs Mol

\"\"

Ik ben sinds 1997 lid bij de Sportclub Gehandicapten Beveland, waar ik Inge van ken. Na enige tijd werd ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van de Sportclub Gehandicapten Beveland. Hier heb ik Inge leren kennen als een enthousiast en hulpvaardige vrouw die voor je klaar stond en je wilde helpen als het nodig was. Ik vind het daarom een eer en belangrijk om vanuit het gedachtegoed van Inge anderen te helpen binnen de gehandicaptensport. Hierom heb ik ‘ja’ gezegd tegen de functie van voorzitter van het Inge Sportfonds. Ik hoop mij de komende tijd net zo enthousiast als Inge was, in te zetten voor het fonds wat we uit haar naam hebben opgericht.

Kris van der Werve

\"\"

\”In 2007 leerde ik Inge kennen bij de rolstoelhockey. In het veld waren we een goed team, ik zorgde voor het voorzetje en met een lobje schoot Inge dan zo de bal in de goal. Wat voelde het dan goed om na een high five samen weer terug te rijden naar onze eigen helft. Ook buiten de hockey werden we al snel vriendinnen, we gingen er vaak op uit. Pretpark, dierentuin concert at sea, vakantie, ontelbare etentjes en terrasjes, uren kletsen en dubbel liggen van het lachen, wat mis ik dat enorm! Via het Inge Sportfonds kunnen we het gedachtegoed van Inge levend houden. Ik ben blij dat ik daar als secretaris/penningmeester mijn steentje aan kan bijdragen.”

Chantal Gaaker

 \"\"

Tijdens de studie tot bewegingsagoog aan het CIOS in Goes ben ik Inge tegengekomen. Ik liep stage bij de SGB waar Inge rolstoelhockey speelde. Na mijn stage ben ik bij de SGB training gaan geven en ben ik zelf rolstoelhockey gaan spelen. Het contact met Inge is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een mooie vriendschap. Ik ben betrokken bij het Inge-sportfonds omdat ik mijn bijdrage wil leveren aan het volbrengen van het doel van het fonds. Op dit moment ben ik werkzaam als klassiek homeopaat en energetisch therapeut binnen mijn eigen praktijk.

Soraya de Bruin

\"\"

Ik ben 23 jaar en doe al ruim 13 jaar aan rolstoel hockey, ik zat samen met Inge in een H- hockey team. Ik heb altijd als keeper op doel gestaan in mijn team waarbij Inge me altijd instructie en tips gaf in het veld of langs de lijn. Inge heeft me veel geholpen niet alleen op sport gebiedt maar ook met de kijk op het leven met een beperking. Of ook wel welke beperking, zolang je alles kan ook al is het iets anders is er geen sprake van een beperking. Door het Inge sportfonds hoop ik dit door te geven aan andere mensen.

Jesse de Rooij

\"\"

Als oud speler van de S.G.B. en vriend van Inge. Ben ik benaderd door Inge sportfonds. Op dit moment ben ik werkzaam binnen de rolstoelhockeyvereniging De S.G.B. in de functie van trainer. Ik heb Inge leren kennen via de rolstoelhockey. Inge was voor mij mijn steun en toeverlaat! Een echt maatje. Ik vind het dan ook een compliment om op deze manier met elkaar het gedachtegoed van Inge voort te zetten. Wij hopen jullie op sportief en sociaal vlak te mogen ondersteunen.

Tom Caljouw

\"\"

Ik ben de vader van Inge en ik ben gepensioneerd loods. Inge vertelde me altijd met vol enthousiasme over de rolstoelhockey en hun financiële perikelen als ik terug kwam van een reis. Nu ik niets meer van haar hoor, zet ik me graag in voor de Stichting Inge Sportfonds.

Michiel Ruiter

\"\"

Ik ben vanaf 2001 vrijwilliger bij de SGB-Goes. Ik ben trainer en coördinator bij het rolstoelhockey en heb Inge in 2006 ontmoet. Met haar een zeer plezierige en leerzame tijd gehad en vind het een eer om een adviserende stem te hebben voor het bestuur van het ‘Inge Fonds,’ samen met Tom, de vader van Inge.