Wie was Inge

inge1

Ter nagedachtenis aan Inge Caljouw, die 14 juni 2020 overleed aan de gevolgen van een aanrijding met een personenauto, is er besloten om Stichting Inge Sportfonds op te richten. Deze zal zich inzetten voor gehandicaptensport binnen Zeeland.
Inge was heel sociaal. Ze komt uit een warme familie. Inge was een prachtmens met oog voor mensen die moeilijk zaten. Daar nam ze de tijd voor.

Inge werd geboren met het zeldzame syndroom van Goldenhar, waarbij schedel en wervelkolom vervormd zijn. Een breuk in het ruggenmerg verlamde haar onderlichaam tot haar middel. Ze stond altijd positief in het leven. Ze was heel zelfstandig. Ze werkte en sportte als ieder ander en waarschijnlijk meer dan de meesten. Ze had het leven lief.

Inge was heel sportief en droeg dat graag uit. Ze was ruim tien jaar lid van rolstoelhockeyclub SGB in Goes. Naast fanatiek hockeyster was Inge ook coördinator binnen de handbewogen hockey. Ruim zeven jaar geleden werd Inge secretaris van de SGB. Samen met oud-gymleraar Michiel Ruiter zette ze rolhockey-clinics op, zoals op de Markt in Goes.

Buiten de SGB gaf ze gastlessen op middelbare scholen en bij de HZ. Daar kwamen de beeldvormingslessen bij. Ze liet scholieren ontdekken wat mensen met een beperking vooral wél kunnen. Met haar collectie YouTube-video’s van opmerkelijke prestaties van anderen en van haar eigen dagelijkse leven wist ze honderden leerlingen te raken.
Ze haalde haar diploma communicatie aan de HZ in 2005 en werd in 2017 gediplomeerd leefstijlcoach. Ook was ze erg bezig met gezond leven.

Vijf jaar lang schreef Inge elke maand portretten van de Vlissingse Helden in de Vlissingse bode. Dit zijn de vrijwilligers van Vrijwilligerspunt Vlissingen. Inge schreef ook verslagen van de Vrijwilligersmarkten en deed interviews bij de uitreiking van de Frans Naereboutprijs.

Met de oprichting van het Inge Sportfonds kunnen we het gedachtegoed van Inge voortzetten.

 

Inge Caljouw bij een behendigheidsdemonstratie in 2011 voor leerlingen van obs Duiveland, locaties Nieuwerkerk en Sirjansland. © DirkJan Gjeltema
Inge Caljouw bij een behendigheidsdemonstratie in 2011 voor leerlingen van obs Duiveland, locaties Nieuwerkerk en Sirjansland. © DirkJan Gjeltema